ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΟΥΦΛΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό σπανάκι
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
1/2 κιλό γάλα
4 αυγά
100 γρ. τριμμένο τυρί
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε με άφθονο νερό πολλές φορές. Του κόβετε τα κοτσάνια. Βράζετε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βάζετε το σπανάκι να βράσει για 20΄.
Ετοιμάζετε μια σάλτσα μπεσαμέλ. Λιώνετε 30 γρ. βούτυρο μέσα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας να μην σβολιάσει. Μετά ρίχνετε το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα λεία και μαλακή. Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Στραγγίζετε το σπανάκι και το λιώνετε στο πρες πουρέ. Ζεσταίνετε τον φούρνο σε θερμοκρασία μέτρια. Σπάτε τα αυγά και ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους ελαφρά μέσα σε μπολ και ρίχνετε λίγη από τη μπεσαμέλ. Τα ανακατεύετε καλά.
Στην υπόλοιπη μπεσαμέλ ρίχνετε το σπανάκι και το ανακατεύετε να γίνει επίσης μια κρέμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με την κρέμα από το σπανάκι. Ανακατεύετε και τις δύο κρέμες. Βουτυρώνετε μια φόρμα του σουφλέ και ρίχνετε μέσα το παρασκεύασμα καλά ανακατεμένο, ώστε το μείγμα να είναι ομοιογενές.
Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε το σουφλέ για 30’ χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο. Μόλις το σουφλέ φουσκώσει αρκετά και ψηθεί το βγάζετε από τον φούρνο και το σερβίρετε αμέσως καυτό.


Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV