ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ΑΛΑ ΜΙΛΑΝΕΖΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

50 γρ. φρέσκα πλατιά φασολάκια (μόνο τα σπόρια)
150 γρ. φρέσκο αρακά (μόνο τα σπόρια)
200 γρ. καρότα
200 γρ. κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
200 γρ. πατάτες
1 πράσο
1 κλωνάρι σέλερι ή σέλινο
200 γρ. λάχανο σαβόι
50 γρ. καπνιστή παντσέτα
3 κ.σ. βούτυρο
200 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. ρύζι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ρίγανη
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και τα κόβουμε κυβάκια. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του λάχανου και τα κόβουμε κομματάκια. Κόβουμε την παντσέτα σε λωρίδες και έπειτα σε κύβους.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την παντσέτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα φασόλια, τον αρακά και τα ντοματάκια μαζί με το χυμό της κονσέρβας.
Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό στο μείγμα, περιμένουμε να πάρει βράση, ανοίγουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου.
Ανεβάζουμε τη φωτιά ώστε να βράσει έντονα η σούπα και ρίχνουμε και το ρύζι. Μόλις πάρει ξανά βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 15 λεπτά ακόμη, ώσπου να γίνει το ρύζι. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στη σούπα.
Μοιράζουμε το μινεστρόνε στα πιάτα και το σερβίρουμε με τα μυρωδικά και τριμμένη παρμεζάνα, ανάλογα με το γούστο μας.


Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV