ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μικρή μελιτζάνα
2 μικρά κολοκυθάκια
2 πιπεριές
4 μέτριες πατάτες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
4 μέτριες ντομάτες
1 κλωνάρι θυμαριού
1 κλωνάρι δεντρολίβανου
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένετε και κόβετε τη μελιτζάνα σε ροδέλες. Την αλατίζετε και την αφήνετε να στραγγίσει για 20’. Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε φέτες. Αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες.
Ζεματίζετε, ξεφλουδίζετε, βγάζετε τους σπόρους και κόβετε σε κομμάτια τις ντομάτες. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Ξεπλένετε τη μελιτζάνα με κρύο νερό και τη στεγνώνετε με ένα πανί.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι,την μελιτζάνα και τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτετε τα βότανα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’ ακόμη.
Τα αφήνετε να σταθούν για 5’, βγάζετε τα βότανα και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης :
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV