ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΑΦΕ ΡΥΖΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 φλιτζάνι καφέ ρύζι
2 κ.σ. φιστικόλαδο
2 κομμένα κλαδιά σέλινο
1 κομμένη κόκκινη πιπεριά
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι βρασμένο μπιζέλι
4 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ.ελαφριά σάλτσα σόγιας

Ρίχνετε το ρύζι σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε. Απλώνετε το ρύζι σε δίσκο, το καλύπτετε και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι, προσθέτετε το σέλινο, την πιπεριά, το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Τα βγάζετε από το τηγάνι. Ρίχνετε τα αυγά στο υπόλοιπο λάδι του τηγανιού, τα ψήνετε σε σιγανή φωτιά, τα βγάζετε και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτετε το ρύζι στο τηγάνι μέχρι να ξεχωρίσουν οι κόκοι. Προσθέτετε το μείγμα των λαχανικών, τα αυγά, τα μπιζέλια, τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας μέχρι να ζεσταθούν καλά.


Κύριο Συστατικό : Καφέ ρύζι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αγγλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV