ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 αυγά
50 γρ. ζαμπόν
50 γρ. χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο
1/2 κιλό πατάτες
1 μικρό κρεμμύδι
λάδι
αλάτι

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε το ζαμπόν και το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίζετε και αλέθετε το κρεμμύδι.
Χτυπάτε τα αυγά. Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, τηγανίζετε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε για λίγα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Πριν βγάλετε τις πατάτες από το τηγάνι, προσθέτετε το αλεσμένο κρεμμύδι, το ζαμπόν και το λουκάνικο.
Τα αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Στραγγίζετε τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά από το λάδι και τα βάζετε στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά. Πασπαλίζετε με αλάτι.
Αφαιρείτε το λάδι από το τηγάνι αφήνοντας μόνο δύο κουταλιές. Όταν ζεσταθεί αρκετά το λάδι, φτιάχνετε μια ομελέτα καλά ψημένη απέξω και ζουμερή μέσα.


Κύριο Συστατικό : Αυγά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV