ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

150 γρ. ζαμπόν
6 αυγά και 1 ασπράδι
400 γρ. γάλα
70 γρ. βούτυρο φρέσκο
60 γρ. αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Κόβετε το ζαμπόν σε ψιλά κομματάκια. Βουτυρώνετε μια φόρμα του σουφλέ με 10 γρ. βούτυρο και μετά την αλευρώνετε.
Φτιάχνετε μπεσαμέλ: Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα και το αφήνετε να ψηθεί για 5’ χωρίς να κοκκινίσει. Ρίχνετε το γάλα,αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τα αφήνετε να πάρουν βράση και για 5’ ακόμη, ανακατεύοντας να μην σβολιάσει το αλεύρι.
Ρίχνετε το ζαμπόν. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε το μείγμα να κρυώσει και ενσωματώνετε τους κρόκους των αυγών. Χτυπάτε ξεχωριστά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε επίσης στο μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας.
Ρίχνετε το χυλό στη φόρμα του σουφλέ, το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε σε θερμοκρασία 250°C για 30’.
Σερβίρετε αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.


Κύριο Συστατικό : Ζαμπόν
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV