ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό πατάτες
4 σκελίδες σκόρδου
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. πικάντικο χοιρινό χωριάτικο λουκάνικο
4 φρέσκα αυγά
1/5 κούπας ξίδι
1/2 ποτήρι λάδι
40 γρ. τριμμένο τυρί
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών. Βάζετε στη φωτιά μια πήλινη κατσαρόλα με λάδι και βουτυρο.
Προσθέτετε τις ροδέλες πατάτας και τις αφήνετε να ροδίσουν. Στη συνέχεια κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρείτε λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνετε.
Σε ένα γουδί χτυπάτε το μαϊντανό και τις σκελίδες σκόρδου. Ρίχνετε στο μείγμα ξίδι αραιωμένο σε νερό (διπλή ποσότητα ξιδιού από νερό). Περιχύνετε με αυτό το μείγμα τις πατάτες, ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και τις αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Αποσύρετε πάλι την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σκεπάζετε τις πατάτες με το λουκάνικο που έχετε κόψει σε ροδέλες. Πάνω από το λουκάνικο σπάτε ένα αυγό για κάθε άτομο και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.
Προθερμαίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και βάζετε την κατσαρόλα μέχρι να πήξουν τα αυγά και να λιώσει το τυρί.
Τη βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως πάνω σε ξύλινη βάση.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV