ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φρέσκα ολόκληρα μανιτάρια
3 κρεμμύδια
1/2 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι θυμαριού
1 κλωνάρι μαϊντανού
τριμμένο κόλιανδρο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Πλένετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια. Στύβετε μισό λεμόνι. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό.
Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνετε λάδι και προσθέτετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι,το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και μια πρέζα κόλιανδρο.
Περιχύνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και βράζετε για 15’, ανακατεύοντας μια φορά. Βγάζετε τα βότανα, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Συνήθως συνοδεύουν ψητό κρέας στο φούρνο ή στα κάρβουνα.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV