ΑΥΓΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο
30 γρ. βούτυρο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
τυρί παρμεζάνα

Βράζετε το σπανάκι, το στραγγίζετε καλά και το κόβετε. Το ανακατεύετε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, κατά προτίμηση.
Βουτυρώνετε 4 πυρίμαχα σκεύη, χωρίζετε ανάλογα το σπανάκι, προσθέτετε το 1/4 της κρέμας στο καθένα, σπάτε από πάνω ένα αυγό και το πασπαλίζετε με τυρί παρμεζάνα.
Βάζετε τα σκεύη σε φούρνο 180°C για 20’ ή μέχρι να γίνουν τα αυγά. Σερβίρεται αμέσως.

ΑΥΓΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ
Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV