ΜΠΟΥΡΙΤΟ ΦΙΕΣΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 αγγουράκι
2 ντομάτες
2 καρότα
150 γρ. φέτα
μερικά μαρουλόφυλλα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (φρέσκα ή έτοιμο μείγμα κατεψυγμένων)
αλάτι
πιπέρι
τσίλι σκόνη
500 γρ. Χοιρινός λαιμός
λάδι για το τηγάνισμα
8 τορτίγιες
αλουμινόχαρτο

Κόβουμε το αγγουράκι φέτες πάχους 0,5 εκ.. Κόβουμε τις ντομάτες στα οκτώ, καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε. Κόβουμε τη φέτα κυβάκια. Κόβουμε τα μαρουλόφυλλα λίγο μικρότερα. Σουρώνουμε το καλαμπόκι.
Για τη σάλτσα
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα σε λεία κρέμα και λιώνουμε μέσα το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τσίλι σκόνη. Κόβουμε το κρέας πολύ λεπτές φετούλες. Τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, τις νοστιμίζουμε έντονα με αλάτι, πιπέρι και τσίλι σκόνη.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι χωρίς λίπος και από τις δύο πλευρές, αλλά χωρίς να σκληρύνουν,ώστε να μπορούμε να τις τυλίξουμε.
Σε κάθε τορτίγια βάζουμε μαρουλόφυλλα, φέτες αγγούρι, καλαμπόκι, ντομάτες, κυβάκια φέτας, κρέας και σάλτσα, φροντίζοντας να μην φτάνει η γέμιση μέχρι την άκρη, αλλά να μένει λίγη ζύμη ασκέπαστη.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τα ασκέπαστα κομμάτια κι έπειτα τυλίγουμε τις τορτίγιες.

ΜΠΟΥΡΙΤΟ ΦΙΕΣΤΑ
Κύριο Συστατικό : Τορτίγιες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV