ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. ζυμαρικά ρυζιού
4 κ.σ. φιστικέλαιο
2 αυγά
100 γρ. λάχανο
4 κλωνάρια ταϊλανδέζικος βασιλικός
100 γρ. βλαστάρια σόγιας
1-2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
400 ml γάλα ινδικής καρύδας
100 ml ζωμός λαχανικών
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Βάζουμε τα ζυμαρικά για περ. 10’ σε ζεστό νερό. Τα βγάζουμε,τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους περ. 10εκ.
Τα βάζουμε σε κοχλαστό νερό, τα βγάζουμε αμέσως, τα σουρώνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν, τους βάζουμε 1κ.σ. φιστικέλαιο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Πλένουμε το λάχανο και το κόβουμε σε λωρίδες. Πλένουμε το βασιλικό,τον τινάζουμε να στραγγίσει και κόβουμε τα φύλλα σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε τα βλαστάρια σόγιας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βάζουμε τα ζυμαρικά,το λάχανο,τα βλαστάρια σόγιας και το βασιλικό σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι ή στο γουόκ και τηγανίζουμε την πάστα κάρυ για περ. 2’. Σβήνουμε με το γάλα ινδ. καρύδας και τον ζωμό. Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για περίπου 4’ χωρίς καπάκι και τα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα αυγά όταν δεν βράζει πλέον η σάλτσα και καρυκεύουμε με τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα με τα ζυμαρικά και τα λαχανικά σε πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα καρύδας.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ
Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά ρυζιού
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV