ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 μπουτάκια κοτόπουλο
2 κ.γ. κόκκινη πάστα κάρι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι φρεσκοκομμένο τζίντζερ, περίπου 1εκ.
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. σησαμέλαιο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
8 κ.σ. σάλτσα τσίλι
4-5 μισά ροδάκινα
περίπου 75 ml σέρι ή άσπρο πόρτο

Αλείφουμε καλά τα μπουτάκια με την πάστα κάρι και τα μαρινάρουμε για 1 ώρα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ψιλοκόβουμε όλα. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Αφαιρούμε την πάστα κάρι από το κοτόπουλο και τη βάζουμε στην άκρη. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι, ώστε να γίνει τραγανό από όλες τις μεριές. Αραιώνουμε την πάστα κάρι με περίπου 125 ml χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Βάζουμε αλατοπίπερο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και αφήνουμε το κοτόπουλο σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να γίνει. Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στο μίξερ τα κομμάτια το ροδάκινο με τη σάλτσα τσίλι. Προσθέτουμε το σέρι ή το πόρτο και τα ανακατεύουμε όλα ώστε να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.

ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV