ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό μύδια ζωντανά με το κέλυφός τους
3 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
2/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι

Ελέγχουμε αν όλα τα μύδια είναι κλειστά (πετάμε αυτά που είναι ραγισμένα ή που δεν κλείνουν όταν τα χτυπήσουμε). Σε τρεχούμενο νερό πλένουμε τα μύδια και με σκληρή βούρτσα αφαιρούμε τα «γένια» τους.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα). Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα μύδια,αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5’-6’ με κλειστό καπάκι,κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα ώστε να ανοίξουν τα κελύφη των μυδιών (πετάμε αυτά που δεν έχουν ανοίξει).
Σερβίρουμε αμέσως με ζεστό μυρωδάτο ψωμί.

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5-7 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV