ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
λίγο αλάτι
185 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους
1/3 φλιτζανιού παγωμένο νερό
Γέμιση:
3 αυγά
1 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι κομμένες στεγνές ντομάτες

Για να κάνετε τη ζύμη ανακατεύετε στο μπλέντερ το αλεύρι, αλάτι και το βούτυρο. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα. Με τη μηχανή αναμμένη προσθέτετε όσο παγωμένο νερό χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μια μπάλα. Βγάζετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και της δίνετε στρογγυλό σχήμα. Την τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια απλώνετε τη ζύμη σε πάχος 1/4 του εκ. και τη μοιράζετε σε 40 βουτυρωμένα φορμάκια τάρτας. Τοποθετείτε μια άδεια αβουτύρωτη φόρμα πάνω σε κάθε φόρμα για να εμποδίσει τη ζύμη να φουσκώσει στο ψήσιμο. Τοποθετείτε τα φορμάκια σε ταψί και τα αφήνετε στο ψυγείο 30 λεπτά.
Βάζετε μια ακόμα λαμαρίνα πάνω από τις τάρτες και από πάνω ένα βάρος. Τις ψήνετε σε 190 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες. Βγάζετε το βάρος, τη λαμαρίνα και τις φόρμες από πάνω και τις ψήνετε άλλα 5 λεπτά, μέχρι οι φόρμες να ροδίσουν.
Βγάζετε τις τάρτες και τις κρυώνετε σε σχάρα. Μόλις κρυώσουν, ή τις γεμίζετε ή τις διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο για 3 μέρες. Ανακατεύετε σε μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάτε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σμίξουν καλά και το μείγμα να γίνει λείο.
Ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Βάζετε μια στρογγυλή κουταλιά τσαγιού από τις ντομάτες σε κάθε τάρτα, ρίχνετε από πάνω λίγο από το μείγμα του αυγού και τις ψήνετε σε 180 βαθμούς μέχρι να γίνει η γέμιση, περίπου 8 λεπτά.
Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο προτού τις σερβίρετε.

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Ντομάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV