ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. αλεύρι
αλάτι
1 πακετάκι ξηρή μαγιά
3 κ.σ. λάδι
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
600 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες,κομμένες κυβάκια
2 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. δεντρολίβανο
πιπέρι
600 γρ. μοτσαρέλα,σε κύβους
2 κ.σ. καλό ελαιόλαδο
πλυμένα φύλλα βασιλικού
σιμιγδάλι για το ταψί

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 175 ml χλιαρό νερό ώστε να σχηματιστεί εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη τουλάχιστον 1 ώρα.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοππιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα 40 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225 βαθμούς. Κάνουμε τη ζύμη 2 μπάλες, ανοίγουμε 2 πίτσες και τις βάζουμε σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.
Απλώνουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτσες στο φούρνο για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο βασιλικό.

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
Κύριο Συστατικό : Ντομάτα , Μοτσαρέλα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά & 1 Ώρα να φουσκώσει η ζύμη
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV