ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 κολοκυθολούλουδα
220 γρ. φέτα
250 γρ. μυζήθρα ξερή
3 αυγά
480 ml γάλα
230 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
δυόσμος
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίζετε τα ανοιχτά κολοκυθολούλουδα από τους στήμονες και τα πλένετε πολύ καλά. Τρίβετε τη φέτα και τη μυζήθρα, προσθέτετε το δυόσμο και ένα αυγό.
Δοκιμάζετε στο αλάτι και στο πιπέρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Γεμίζετε με αυτό τα κολοκυθολούλουδα. Ετοιμάζετε ένα χυλό χτυπώντας το γάλα με το αλεύρι, τα αυγά και λίγο πιπέρι. Τον περνάτε από σίτα. Βουτάτε τα κολοκυθολούλουδα στο χυλό και τα τηγανίζετε σε αρκετά καυτό λάδι.
Τα τοποθετείτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το λάδι. Πριν τα σερβίρετε, τα πασπαλίζετε με λίγη μυζήθρα. Προαιρετικά τα συνοδεύετε με γιαούρτι και άνηθο.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Κύριο Συστατικό : Κολοκυθολούλουδα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV