ΨΗΤΑ "ΠΑΚΕΤΑ" ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για το πέστο:
100 γρ. λιαστές ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3 ματσάκια φύλλα βασιλικού
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. τυρί San Michali από τη Σύρο ή άλλο πικάντικο, σκληρό, κίτρινο
αγελαδινό τυρί
150 ml εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
100 ml κρέμα γάλακτος
700 γρ. μανούρι, τριμμένο
1/3 ματσάκι φύλλα θυμαριού
Αλάτι και πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
1 ½ φλιτζάνι καλό ξύδι μπαλσάμικο
3 μεγάλα κολοκύθια
3 μεσαίου μεγέθους, Τσακώνικες μελιτζάνες
Εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να είναι χοντροκομμένα. Βγάζουμε από το μπλέντερ και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε την κρέμα και στη συνέχεια τη χτυπάμε σε ένα μίξερ μαζί με το μανούρι. Προσθέτουμε το θυμάρι και νοστιμεύουμε με πιπέρι. Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σιγοβράζουμε το ξύδι σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι να μειωθεί τουλάχιστον στο μισό, και να γίνει σιροπιαστό και παχύρρευστο. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε και στραγγίζουμε για 30 λεπτά. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αποκτήσουν σημάδια από την ψηστιέρα (η μελιτζάνα χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να ψηθεί).
Βάζουμε λίγο από το μείγμα τυριού σε κάθε φέτα από λαχανικό και τυλίγουμε. Πρωτού σερβίρουμε, ζεσταίνουμε τα πακέτα ή ρολά σε πολύ ζεστό φούρνο για 2 λεπτά. Τοποθετούμε 2 πακέτα ή ρολά σε ένα πιάτο και ραντίζουμε με λίγο πέστο και σιρόπι από μπαλσάμικο. Σερβίρουμε.

ΨΗΤΑ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες , Κολοκύθια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γκρίλ , Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV