ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. Μύδια
1 κρεμμύδια
2 εσαλότ
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. μανιτάρια Enoki
1 κομματάκι(περ. 1εκ.)φρέσκια πιπερόριζα
2 κ.σ. πράσινη καυτερή πιπεριά
2-3 κ.σ. λάδι
50 ml σάλτσα ντομάτας
2 κ.γ. ζάχαρη
500 ml ζωμό ψαριού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κορν φλάουρ

Πλένουμε τα μύδια τρίβοντάς τα καλά με μια σκληρή βούρτσα κάτω από τρεχούμενο νερό,τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια,τα εσαλότ και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Χωρίζουμε στη μέση και ξεσποριάζουμε την πιπεριά. Καθαρίζουμε,πλένουμε και λιώνουμε την πιπερόριζα και την πράσινη καυτερή πιπεριά.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέσα όλα τα λαχανικά για περ. 3’. Σβήνουμε με το ζωμό ψαριού, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα μύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4’ ώσπου να ανοίξουν τα μύδια. Βγάζουμε τα μύδια και τα τοποθετούμε σε πιάτο.
Δένουμε τα υγρά που έχουν απομείνει με λίγο κορν φλάουρ, καρυκεύουμε και τοποθετούμε την έτοιμη πλέον σάλτσα πάνω στα μύδια. Σερβίρουμε.

ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV