ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΡΟΛΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια
125 γρ. στήθος κοτόπουλο
2 κ.γ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. σάλτσα στρειδιών
1 κ.γ. κορν φλάουρ
125 γρ. βλαστοί μπαμπού
60 γρ. σχοινόπρασο
1 λίτρο φυστικέλαιο
16 φύλλα ζύμης για ανοιξιάτικα ρολά

Μουσκεύουμε τα μανιτάρια σε νερό. Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Αναμειγνύουμε καλά τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα στρειδιών με το κορν-φλάουρ και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό το κρέας για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ κόβουμε τους βλαστούς μπαμπού σε λεπτές λωρίδες και το σχοινόπρασο σε κομμάτια μήκους 2 εκ. Βγάζουμε τα μανιτάρια από το νερό, τα στραγγίζουμε, τους αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Βάζουμε 1-2 κ.σ. λάδι να κάψει σε ένα γουόκ. Προσθέτουμε το κρέας και τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους βλαστούς μπαμπού και τσιγαρίζουμε ξανά για ½ λεπτό.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε όλο το μείγμα σε ένα πιάτο. Χύνουμε όλα τα υγρά του. Τοποθετούμε τα φύλλα ζύμης σε μια λεία επιφάνεια. Βάζουμε μια μερίδα γέμιση στο κάθε φύλλο και βρέχουμε τις άκρες του με νερό.
Τυλίγουμε το φύλλο μία φορά, πιέζουμε τις άκρες του, τις βρέχουμε ξανά και στη συνέχεια τυλίγουμε όλο το φύλλο. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
Βάζουμε το λάδι που έχει απομείνει να κάψει σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε σε αυτό για περίπου 5 λεπτά τα ανοιξιάτικα ρολά ανά μερίδες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σάλτσα σόγιας και σάμπαλ όλεκ (sambal oelek).

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΡΟΛΛΑ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV