ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

750 γρ. μελιτζάνες
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (περίπου)
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
125 γρ. Μοτσαρέλλα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την σάλτσα ντομάτας ως εξής: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις ντομάτες με το χυμό τους, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, τον τοματοπελτέ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι. Μισοσκεπάζουμε το φαγητό και το σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Αν δεν είναι αρκετά πηχτή τη βράζουμε ξεσκέπαστη για να πήξει. Προσθέτουμε τον βασιλικό. Στη συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες. Τις αλατίζουμε, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε 1 ώρα.
Τις σκουπίζουμε και τις αλευρώνουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μισές μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τηγανίζουμε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες κατά τον ίδιο τρόπο. Γεμίζουμε μια λαδωμένη φόρμα (1 λίτρο) με στρώσεις σάλτσας ντομάτας, μελιτζάνες, Μοτσαρέλλα και σκορπίζουμε πιπέρι και τυρί Παρμεζάνα, τελειώνοντας με Παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 200°C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV