ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό πατάτες
4 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε πολυ μικρούς και λεπτούς κύβους. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά).
Μόλις μαραθεί, προσθέτετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά. Όταν μαλακώσουν, τις στραγγίζετε και τις αλατίζετε.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε τις πατάτες και λίγο πιπέρι. Σε ένα τηγάνι με λάδι, χύνετε το μείγμα και αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί από το κάτω μέρος.
Τη γυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από την πάνω μεριά.
Μπορείτε να τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV