ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια ξερά
½ κιλό πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
250 γρ. ώριμες ντομάτες
4 αυγά
200 ml ελαιόλαδο
μερικές φέτες ψωμί
αλάτι
πιπέρι

Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Πριν ροδίσουν, προσθέτετε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια. Μόλις σοταριστούν, τα στραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια με τη φλούδα. Τα στραγγίζετε και τα φυλάσσετε. Στο λάδι που απέμεινε, σοτάρετε τις πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους.
Τις στραγγίζετε και τις φυλάσσετε κι αυτές. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Τις αφήνετε να σιγοψηθούν και τις περνάτε από σίτα.
Ρίχνετε σε ένα πήλινο σκεύος όλα τα λαχανικά. Προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας 4 χτυπημένα αυγά. Ανακατεύετε καλά και νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε το σκεύος στο φούρνο, στους 170°C για 12-15 λεπτά. Σερβίρετε στο ίδιο πήλινο σκεύος, όσο είναι ζεστό, γαρνίροντας με κομματάκια φρυγανισμένου ψωμιού.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV