ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά μικρά χταπόδια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές σάλτσα τσίλι
4 σκελίδες πολτοποιημένες σκόρδο
3/4 φλιτζανιού χυμός λεμονιού

Αφαιρέστε και πετάξτε τα κεφάλια από τα χταπόδια και κόψτε τα στη μέση. Ανακατώστε καλά σε ένα μπολ τα χταπόδια με το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, τη σάλτσα και το σκόρδο.
Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Στραγγίστε τα χταπόδια και πετάξτε τη μαρινάτα.
Βάλτε τα χταπόδια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι μόλις να αλλάξουν χρώμα.
Σερβίρετέ τα πασπαλισμένα με μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά & 3 Ώρες μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Πλάκα ψησίματος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV