ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 πατάτες μετρίου μεγέθους
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
80 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο

Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ τον κιμά,το μπέικον,το κρεμμύδι και το τυρί,προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες,τις πλένετε καλά και κόβετε οριζοντίως ένα "καπάκι" από κάθε πατάτα. Αφαιρείτε λίγη από τη σάρκα κάθε πατάτας.
Γεμίζετε το κενό που αφήσατε στις πατάτες με το μείγμα του κιμά που έχετε φτιάξει και τις τοποθετείτε σε μεταλλικό τρυπητό. Δίπλα από τις γεμιστές πατάτες βάζετε τα καπάκια τους.
Ρίχνετε σε μεγάλη κατσαρόλα 1/4 του λίτρου νερό,τοποθετείτε το τρυπητό από πάνω και το σκεπάζετε με το καπάκι. Αφήνετε τις πατάτες να βράσουν στον ατμό 50-60 λεπτά και μόλις βράσουν τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα,τις μισοσκεπάζετε με τα καπάκια τους και τις διατηρείτε ζεστές.
Προσθέτετε στο νερό όπου έβρασαν οι πατάτες την κρέμα γάλακτος,πιπέρι και μοσχοκάρυδο,αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρά και κατόπιν περιχύνετε με τη σάλτσα τις πατάτες.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μεξικό
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV