ΦΕΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 φύλλα κρούστας
4 κομμάτια φέτα (100 γρ. το καθένα)
20 ml νερό
20 ml ούζο
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
10 γρ. σουσάμι
20 ml ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τοποθετώ τα κομμάτια της φέτας σε ένα πάγκο και απλώνω στο καθένα μία κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο σουσάμι. Παίρνω τα φύλλα και τα αλείφω ελαφρά με ελαιόλαδο.
‘Επειτα τοποθετώ τα κομμάτια της φέτας στη μέση των φύλλων και διπλώνω σε φάκελο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά περίπου, μέσα στο ταψί μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω ελαφρά το μέλι με το ούζο και το νερό και ανακατεύω. Με αυτό το μείγμα περιχύνω το φάκελο αφού τον έχω κόψει στα δύο και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Φέτα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΕΛΝΤΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV