ΣΠΑΝΑΚΙ ΦΡΙΤΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κ.σ.λάδι
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 ματσάκι (γύρω στα 12 φύλλα) κομμένο σπανάκι
6 αυγά
1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο
φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
3/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί Έμενταλ

Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι,προσθέτετε το σκόρδο και το σπανάκι,τα ανακατεύετε πάνω στη φωτιά μέχρι να βγάλει το σπανάκι το ζουμί του και να εξατμιστεί το νερό.
Το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά,προσθέτετε την κρέμα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και το τυρί και τα ανακατεύετε μέσα στο σπανάκι.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο λίγο βαθύ μεταλλικό δίσκο.
Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20’ περίπου.


Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV