ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΜΟ
6-7 κλωναράκια μαϊντανού
1-2 καρότα
1-2 κρεμμύδια
1-2 κλωνάρια σέλινου
1-2 φέτες από φινόκιο
Τα κεφάλια, τα κόκκαλα και τα απολεπισμένα δέρματα των ψαριών που χρησιμοποιούμε
1/3 κούπας ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ
1 ½ φλιτζάνι λάδι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Ψίχα από 1 κιλό μύδια
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 καρότο, ψιλοκομμένο
12 φέτες ψαριού σφυρίδα (είτε από ροφό είτε από βλάχο) 200 γρ. για κάθε μερίδα
1-2 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
Αλάτι
Πιπέρι
30 γρ. νερό χλιαρό
1 πρέζα σαφράν
½ ποτήρι άσπρο ξηρά κρασί
Λίγο φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τα λαχανικά και τον μαϊντανό σε μπόλικο ανάλατο νερό. Προσθέτουμε τα ψαρικά και το λάδι και βράζουμε για μια ώρα περίπου, μέχρι να έχουμε έναν νόστιμο ζωμό.
Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος που χωράει όλα τα ψάρια μαζί, ζεσταίνουμε το ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε τα τρία ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα μύδια και σοτάρουμε πολύ καλά. Θα βγάζουνε πολύ ζουμί. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο και καρότο. Μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Πολτοποιούμε όλο το μείγμα αυτό και το περνάμε από το τρυπητό. Κρατάμε το ζουμί. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σκόρδο.
Τοποθετούμε τα ψάρια από πάνω, αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε το χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει, το σαφράν,
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε λίγο ζωμό ψαριού και λίγο από το πολτοποιημένο μείγμα και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένο το τηγάνι για 3-4 λεπτά.
Σε 6 πιάτα, τοποθετούμε τα πολτοποιημένα μύδια και από πάνω βάζουμε τα ψάρια. Στολίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Σφυρίδα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV