ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ



8 κόκκινες πιπεριές
8 μικρά καλαμάρια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδου
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά τριμμένο ψωμί
2 κουταλιές λάδι
αλάτι

Πρώτα καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμάρια και φυλάσσετε το μελάνι τους. Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα σε κομματάκια.
Πλένετε και αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζετε και τρίβετε το καρότο. Λιώνετε το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι,το κρεμμύδι,το καρότο και το σκόρδο. Σκεπάζετε και σοτάρετε για 4’. Προσθέτετε τα καλαμάρια και τα πλοκάμια τους και τα σοτάρετε για 2'.
Στραγγίζετε και φυλάσσετε του ζουμί και τα πλοκάμια ξεχωριστά. Προσθέτετε στα υπόλοιπα καλαμάρια το κρασί και το τριμμένο ψωμί,αλατίζετε,ανακατεύετε και γεμίζετε με το μείγμα τις πιπεριές.
Σε ένα τηγάνι ανακατεύετε το ζουμί με το μελάνι,τη σάλτσα ντομάτας και το αλεύρι. Τα βράζετε σκεπασμένα για 2’. Τοποθετείτε τις πιπεριές σε μια πιατέλα,τις περιχύνετε με την παραπάνω σάλτσα,τις ξανασκεπάζετε και τις ψήνετε για 2’.
Γαρνίρετε με τα πλοκάμια και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Πιπεριές
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV