ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
λάδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Αφαιρείτε τη φλούδα από την ντομάτα και την τρίβετε. Κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια την πιπεριά και ξεφλουδίζετε και σπάτε τις σκελίδες σκόρδου.
Σε μια πήλινη κατσαρόλα με λάδι, σοτάρετε την πιπεριά και την ντομάτα και τα αναμειγνύετε. Προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύετε για μερικά λεπτά και πασπαλίζετε με αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
Καλύπτετε τις πατάτες με νερό και προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο και τη δάφνη. Αφήνετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πήξει το ζουμί.
Τις σερβίρετε ζεστές.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV