ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά κολοκυθάκια
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο ποτήρι γάλα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα να βράσουν ελαφρά (να μη μαλακώσουν τελείως). Στη συνέχεια τα κόβουμε στα δύο εγκάρσια και αδειάζουμε το μεγαλύτερο μέρος από τη σάρκα τους, την οποία αλέθουμε και την κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε την αλεσμένη σάρκα των κολοκυθιών. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν σοταριστούν, προσθέτουμε το γάλα (μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ) και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί. Σε ένα ταψάκι, το οποίο έχουμε λαδώσει καλά, τοποθετούμε με σειρά τα κολοκυθάκια και στο καθένα βάζουμε αρκετή ποσότητα από τη γέμιση. Πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια με το μαϊντανό, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180°C) μέχρι να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV