ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό τόνο
300 γρ. αλεύρι
1 κρεμμύδι ξερό
3 αυγά
2 ματσάκια βασιλικό
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
3 ντομάτες
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 ½ κουταλιά αλεύρι
μαϊντανός
αλάτι
λευκό πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξελεπιάζετε και αφαιρείτε τα κόκκαλα από τον τόνο. Τον αλατίζετε και τον τρίβετε.
Ζεσταίνετε 3 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Πλάθετε τον τόνο με το αλεύρι. Προσθέτετε ένα ολόκληρο αυγό, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθετε 5 λεπτά ακόμη και προσθέτετε το λευκό κρασί.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά μέχρι να σχηματιστεί μια δεμένη ζύμη. Σχηματίζετε μικρές μπάλες, τις πασπαλίζετε με αλεύρι και τις αφήνετε σε ένα αλευρωμένο μπολ.
Παράλληλα, χτυπάτε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα αυγά με μια κουταλιά νερό. Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι. Αλευρώνετε ακόμη μια φορά τους κεφτέδες, τους περνάτε από τα χτυπημένα αυγά και τους τηγανίζετε μόλις κάψει το λάδι.
Τέλος, βάζετε τους κεφτέδες σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, βασιλικό και μαϊντανό και τους μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Τους σερβίρετε ζεστούς.


Κύριο Συστατικό : Τόνο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV