ΑΓΚΙΝΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. αγκινάρες
30 γρ. βούτυρο
2 φλιτζ.γάλα
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 φλιτζ. νερό
1 κ.σ. αλεύρι
1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κομμένο μαϊντανό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε και τεμαχίζετε τις αγκινάρες. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι,προσθέτετε τις αγκινάρες και τις αφήνετε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά 5’. Ανακατεύετε το γάλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει μια βράση.
Προσθέτετε το αλεύρι στις αγκινάρες,ανακατεύετε καλά,ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση,χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα με το γάλα,το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφήνετε να σιγοβράσουν 1 ώρα. Κάνετε τη σούπα πουρέ και προσθέτετε την κρέμα.
Τη ζεσταίνετε χωρίς να τη βράσετε, σερβίρετε με πασπαλισμένο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV