ΨΗΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο ή νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 ½ κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο για τις πιπεριές
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
12 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, 6 × 2,5 εκ.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό τηγάνι, προσέχοντας να μη βράσει.
Σοτάρουμε το μπούκοβο στο ελαιόλαδο για 30 δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάμε τη φέτα, τη ζεστή κρέμα, το μπούκοβο και την πάπρικα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ανακατεύουμε τις πιπεριές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Φρυγανίζουμε το ψωμί, απλώνουμε λίγο από την αλοιφή τυριού και διακοσμούμε με λίγες πιπεριές. Σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Φέτα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : γκρίλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV