ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 Kιλά σαλιγκάρια
1 1/4 κιλό κρεμμύδια μικρά
1 Κρεμμύδι ξηρό μεγάλο.
1 1/2 φλιτζάνι λάδι.
1 Φύλλο δάφνης.
1/2 Φλιτζάνι ξύδι
5 Φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
6 Σκελίδες σκόρδο
Δεντρολίβανο
Αλάτι και Πιπέρι φρέσκο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Στρώνετε ένα ταψί με αλεύρι και τοποθετείτε εκεί τα σαλιγκάρια.
Κάθε μέρα αλλάζετε το αλεύρι μέχρι να το βρίσκετε καθαρό.
Έτσι τα σαλιγκάρια είναι έτοιμα και καθαρά για μαγείρεμα.
Πλένετε τα σαλιγκάρια και τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για μισή ώρα περίπου.
Τα βγάζετε τα πλένετε ξανά και σπάτε το πίσω μέρος από το κέλυφος.
Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν.
Προσθέτετε το σκόρδο, την τομάτα και όλα τα μυρωδικά και καλύπτετε με νερό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου και προσθέτετε τα σαλιγκάρια.
Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους


Κύριο Συστατικό : Σαλιγκάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV