ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ



1 κιλό ψάρια
5 πατάτες
2 καρότα
4 κουταλιές ντοματοπολτός
1,5 φλιτζάνι ρύζι
σέλινο

Βράζεις πρώτα τα ψάρια. Όταν σχεδόν βράσει ρίχνεις τις πατάτες και τα καρότα κομμένα, μαζί με το σέλινο. Μετά από ή 20 λεπτά ρίχνεις τα ψάρια και βράζεις για 20 (για μεγάλα ψάρια) ή ίσα-ίσα να πάρουν μια βράση λεπτά (για μικρά ψάρια). Όταν πάρουν βράση σβήνεις τη φωτιά. Αφαιρείς τα υλικά από το καζάνι με μια τρυπητή κουτάλα ή πιρούνι. Κάνεις λαδολέμονο (δηλαδή σε ένα πιάτο βάζεις λάδι και προσθέτεις σιγά-σιγά λεμόνι ταράζοντας με το πιρούνι) που το χύνεις στη πιατέλα με τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτεις το ρύζι στο ζουμί και το βράζεις να γίνει σούπα. Ρίχνεις το αυγολέμονο στο καζάνι αφού βράσει η σούπα με το ρύζι.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης :
Χρόνος Προετοιμασίας :
Χρόνος Μαγειρέματος :
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας :
Μερίδες :
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV