ΤΑΜΠΟΥΛΕ



115 γρ. πλιγούρι
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) χυμό λεμονιού
60 ml (4 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
40 γρ. πλατύφυλλο μαϊντανό
25 γρ. φρέσκο δυόσμο
3 πομοντόρι (μακρόστενες ντομάτες), σε κύβους
1/4 αγγούρι, σε κύβους
6 φρέσκα κρεμμυδάκια,ψιλοκομμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τοποθετήστε το πλιγούρι σε ένα μπολ,σκεπάστε το με ζεστό νερό και αφήστε το να μουλιάσει για 1 ώρα.Μετά σουρώστε το και στύψτε το να στεγνώσει.Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.Τοποθετήστε τον δυόσμο και τον μαϊντανό στον Επεξεργαστή Τροφίμων και κόψτε τα.Αν χρησιμοποιείτε το Μύλο Αλέσεως,κόψτε σε δόσεις.Προσθέστε το πλιγούρι,τα μυρωδικά,τις ντομάτες,το αγγούρι και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε τα.Σερβίρετε αμέσως ή αφήστε σκεπασμένο για να αναδειχθέι η γεύση του για 2-3 ώρες ή για όλη τη νύχτα,αν δεν το χρησιμοποιήσετε άμεσα.


Κύριο Συστατικό : Πλιγούρι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Λίβανος
Χρόνος Προετοιμασίας : 1 Ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV