ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ



1 1/4 κιλού κολοκύθα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 1/2 κούπες νερό
1/3 κούπας φρέσκια κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
25 γρ. βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι

Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με βούτυρο. Προσθέτετε την κολοκύθα κομμένη σε λωρίδες και τη σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το λευκό κρασί,ρίχνετε το νερό,σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν για 20’ μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα,αλατοπιπερώνετε και το περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος φυλάσσοντας λίγη για να τη χρησιμοποίησετε αργότερα. Αφήνετε το μείγμα της κρέμας να βράσει για 10’ ακόμη. αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε 2 κρόκους αυγών αραιωμένους σε λίγη κρέμα γάλακτος που έχετε φυλάξει. Χτυπάτε τη σούπα με το σύρμα για να δέσει. Τη σερβίρετε ζεστή. Είναι πολύ νόστιμη επίσης αν τη σερβίρετε κρύα.


Κύριο Συστατικό : Κολοκύθα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV