ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ



1 1/2 κιλό μανιτάρια
ζωμός βοδινού
4 καρότα
2 πράσα
2 ώριμες ντομάτες
νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
300 γρ. μανιτάρια
μερικές φέτες ψημένο ψωμί

Καθαρίζετε προσεκτικά τα μανιτάρια, κόβετε τους μίσχους, για να μην έχουν χώμα και τα ξεπλένετε γρήγορα με νερό. Ξεφλουδίζετε τα πράσα και τα καρότα, τα ψιλοκόβετε, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα στη φωτιά βράζετε το ζωμό βοδινού. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Προσθέτετε συχνά λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις αποκτήσουν καθαρό χρώμα, τα σουρώνετε. Προσθέτετε τα καπέλα των μανιταριών κομμένα σε λωρίδες. Τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά ακόμη. Συμπληρώνετε αλάτι. Σερβίρετε, γαρνίροντας με λωρίδες ψημένου ψωμιού. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης :
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV