ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
½ κιλό ξίδι
1 χούφτα χοντρό αλάτι
1 κιλό γαύρο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ξεπλένουμε τον γαύρο και τον βάζουμε στο ξίδι και το αλάτι για 24 ώρες.
Βγάζουμε και τον μαρινάρουμε ξανά με το σκορδάκι καθαρισμένο και το κόκκινο πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο και τον μαϊντανό σ’ένα σαγανάκι.
Ρίχνουμε και τον γαύρο, ανακατεύουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την ρίχνουμε και αυτή στο σαγανάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
TIP
Μπορούμε να ρίξουμε τον γαύρο με την μαρινάδα του σε ένα μεγάλο, καλά αεροστεγές μπολ και να το φυλάσσουμε στο ψυγείο, έτσι ώστε να τον καταναλώνουμε όποτε θέλουμε.


Κύριο Συστατικό : Γαύρος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Newline


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV