ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ



4 χοιρινά φιλέτα, κομμένα σε 8 κύβους
32 μικρά ξερά βερίκοκα
ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ:
1/3 φλιτζανιού τσίλι σος
1/4 φλιτζανιού λάδι φιστικιού
1/4 φλιτζανιού στραγγιγμένα βερίκοκα κονσέρβας
1/4 φλιτζανιού χόισιν σος (διατίθεται σε μαγαζιά με τροφές Ανατολής)
1 κουταλιά σούπας ξίδι μηλίτη
2 κουταλάκια τσαγιού Σαμπάλ οέλεκ (διατίθεται σε μαγαζιά με τροφές Ανατολής)
1 κουταλάκι τσαγιού μουστάρδα σκόνη
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο

Ρίχνετε σε μπολ τα υλικά της μαρινάτα και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα φιλέτα και φροντίζεται να καλυφθούν καλά. Τα αφήνετε 1 ώρα.Βάζετε τα βερίκοκα σε μπολ, προσθέτετε νερό 2,5 εκατ. Τα αφήνετε 1 ώρα.Περνάτε εναλλακτικά τα κομμάτια του χοιρινού και τα βερίκοκα σε καλαμάκια. Αλείφετε τη σχάρα του μπάρμπεκιου με λάδι. Ψήνετε τα σουβλάκια, αλείφοντάς τα συχνά με το υπόλοιπο της μαρινάτα και γυρίζοντάς τα κάθε τόσο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και το υγρό τους να βγαίνει καθαρό όταν τα τρυπήσετε.


Κύριο Συστατικό : Μοσχάρι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Μπάρμπεκιου
Χώρα Προέλευσης : Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 1 Ώρα Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV