ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ



6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
2 κομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 κουταλιά σούπας σκόνη αρωματικού χόρτου
1 κουταλάκι τσαγιού σκόνη κόλιαντρου
1 κουταλάκι τσαγιού κύμινο σκόνη
2 κουταλάκια τσάγιου τριμμένη φρέσκια πιπερόρριζα
1/4 φλιτζανιού λάδι
ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ:
1 κομμένο κρεμμύδι
6 κόκκινες καυτερές πιπεριές, κομμένες
1 φλιτζάνι φιστίκια
1/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά σούπας τάμαριν σος
3/4 φλιτζανιού νερό

Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Χύνετε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο, το ανακατεύετε μέχρι να το καλύψει όλο, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, κατά προτίμηση όλη νύχτα.Περνάτε το κοτόπουλο στα καλαμάκια, τα ψήνετε σε μπάρμπεκιου μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τα σερβίρετε με σάλτσα φιστικιού.Για να φτιάξετε τη σάλτσα φιστικιού ρίχνετε το κρεμμύδι, τα τσίλι και τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν λεία. Ζεσταίνετε λάδι στην κατσαρόλα, προσθέτετε το μείγμα του κρεμμυδιού και το τηγανίζετε 5 λεπτά. Ρίχνετε την τάμαριν σος και το νερό. Αφού πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Μπάρμπεκιου
Χώρα Προέλευσης : Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά & 1 Ώρα Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV