ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΑΡΙΔΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ



24 γαρίδες
24 φέτες λεμόνι
1/3 φλιτζανιού κομμένο φρέσκο βασιλικό
ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ:
3/4 φλιτζανιού ξηρό άσπρο κρασί
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι κομμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας μαυροπίπερο, λιωμένο με το πίσω μέρος του μαχαιριού

Καθαρίζετε και κόβετε τις γαρίδες, αφήνοντας ανέπαφες τις ουρές. Τις βάζετε σε μπολ. Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάτα σε δοχείο με πώμα, τα κουνάτε μέχρι να ανακατεύτουν καλά. Χύνετε τη μαρινάτα πάνω από τις γαρίδες. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες, ή μέχρι 6 ώρες.Βγάζετε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις περνάτε σε καλαμάκια από το κεφάλι μέχρι την ουρά, εναλλάσσοντας τα κομμάτια της γαρίδας με φέτες λεμονιού. Ψήνετε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες, περίπου 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Τα αλείφετε πότε πότε με τη μαρινάτα και τα γυρίζετε μόνο μια φορά. Σερβίρονται πασπαλισμένα με βασιλικό.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Μπάρμπεκιου
Χώρα Προέλευσης : Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά & 6 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 6 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8-12 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV