ΜΙΛΦΕΪΓ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΣΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
1 ντομάτα
1 μικρή γλώσσα βρασμένη
Λίγο μαγιονέζα
Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
Μαρούλι πράσινο
Καρότο τριμμένο
1 στίκ βανίλιας
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφαιρούμε το μάτι της ντομάτας και τη χαράζουμε στο πίσω μέρος της σταυρωτά.
Την τοποθετούμε σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε παγωμένο νερό.
Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, τη κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τη ψύχα της και μαρινάρουμε τη σάρκα της, σε λίγο ξύδι βαλσάμικο.
Ανακατεύουμε βρασμένο φιλέτο γλώσσας με λίγη μαγιονέζα και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγες σταγόνες λεμονιού.
Στρώνουμε το υλικό πάνω στα φύλλα ντομάτας και αυτά το ένα πάνω στο άλλο, σαν μιλφέιγ.
Για τη σάλτσα, διαλέξτε μαρούλι της αρεσκείας σας, κόψτε το σε μεγάλα κομάτια και μαρινάρετέ το με το ακόλουθο ντρέσινγκ: 2 μέρη ελαιόλαδο με άρωμα βανίλιας και ένα μέρος χυμό λεμονιού.
Tip
Το ελαιόλαδο με άρωμα βανίλιας το πετυχαίνουμε, βάζοντας για λίγες ώρες μέσα σε λάδι ελιάς 1 στικ βανίλιας.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι γλώσσα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV