ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΧΙΝΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΑΒΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μεζές για 8
8 αχινοί
4 κουταλιές της σούπας Ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού κατά προτίμηση
½ φλιτζάνι μαγειρεμένη φάβα Σαντορίνης
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
8 μικρές αγκινάρες συντηρημένες σε ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Βγάζουμε τη σάρκα του αχινού και τους χυμούς και ανακατεύουμε με τη μια κουταλιά ελαιόλαδου και λίγο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το αναμειγνύουμε με τη φάβα σε ένα μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού καθώς τα χτυπάμε. Νοστιμεύουμε κατά προτίμηση με αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε κάθε αγκινάρα τόσο ώστε να μοιάζει λίγο με τριαντάφυλλο. Ψήνουμε για λίγα λεπτά ώστε να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Απλώνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα της φάβας σε ένα πιάτο, απλώνουμε τις αγκινάρες από πάνω, ανοιγμένες σαν λουλούδι και προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το ρευστό μείγμα με τον αχινό. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες αγκινάρες, τη φάβα και τον αχινό. Γαρνίρουμε με τον άνηθο.


Κύριο Συστατικό : Ψαρονέφρι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 3 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : γκρίλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV