ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ



32 κρεμμυδάκια τουρσί, καθαρισμένα
32 ωμές γαρίδες
32 χτένια (θαλασσινά)
250 γρ. μπέικον, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκατ.
2/3 φλιτζανιού λάδι
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κομμένο φρέσκο άνηθο
αλάτι και πιπέρι
φέτες λεμονιού

Ρίχνετε τα κρεμμύδια σε βραστό νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να ξαναβράζει, τα μαγειρεύετε 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα ξεβγάζετε κάτω από κρύο νερό, τα στραγγίζετε, τα στεγνώνετε.Βγάζετε το κέλυφος από τις γαρίδες, κόβοντάς τες κατά μήκος στην πλάτη.Περνάτε τις γαρίδες, τα χτένια, το μπέικον και τα κρεμμύδια σε καλαμάκια, φροντίζοντας κάθε καλαμάκι να τελειώνει με κρεμμύδι.Ανακατεύετε σε μπολ το λάδι, το λιωμένο βούτυρο και τον άνηθο. Βουτάτε μέσα τα σουβλάκια και μετά ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.Αλείφετε με λάδι τη σχάρα του μπάρμπεκιου, ψήνετε τα σουβλάκια 6-8 λεπτά, αλείφοντάς τα συνέχεια με την υπόλοιπη μαρινάτα. Στύβετε από πάνω λίγο έξτρα χυμό λεμονιού προτού τα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Μπάρμπεκιου
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 8 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γκρίλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV