ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ



600 γρ. καλαμάρια
2 σκελίδες σκόρδου
1 λεμόνι
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
λάδι
αλάτι

Πλένετε τα καλαμάρια,αφαιρείτε την πέτσα και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα στεγνώνετε. Αλέθετε τις σκελίδες σκόρδου και τις σκορπίζετε πάνω στις ροδέλες καλαμαριών και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 30’. Σε ένα πιάτο ανακατεύετε το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά. Αλατίζετε τα καλαμάρια,τα αλευρώνετε και τα τινάζετε. Τηγανίζετε τα καλαμάρια σε μπόλικο ζεστό λάδι. Μην τα ξεροψήσετε πολύ ώστε να ψηθούν καλά μέσα και να ροδίσουν απ’ έξω. Σερβίρετε τα καλαμαράκια αμέσως γαρνίροντας με ροδέλες λεμονιού.


Κύριο Συστατικό : Καλαμάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV