ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ



300 γρ. πατάτες
200 γρ. τόνος σε νερό
4 αυγά
1 κρεμμύδι φρέσκο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή μπαστουνάκια. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε λίγο μαϊντανό. Τρίβετε τον τόνο και τον προσθέτετε στα χτυπημένα αυγά. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες. Όταν ροδίσουν, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στραγγίζετε τις πατάτες και το κρεμμύδι από το λάδι και το ανακατεύετε με τα αυγά και τον τόνο. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι σε μέτρια φωτιά και χύνετε σε αυτό το μείγμα. Γυρίζετε την ομελέτα από την άλλη μεριά για να ψηθούν τα αυγά ομοιόμορφα.


Κύριο Συστατικό : Τόνος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV