ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



1/2 κιλό πατάτες
1/2 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό πράσινες πιπεριές
1 κιλό ώριμες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδου
1/2 λίτρο λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
αυγά

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε καλά και τις κόβετε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, τις κόβετε επίσης σε ροδέλες, τις τοποθετείτε σε ένα στραγγιστήρι, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε περίπου μια ώρα. Ζεματίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για λίγη ώρα, ώστε να τους αφαιρέσετε πιο εύκολα τη φλούδα. Τις καθαρίζετε και τις ψιλοκόβετε. Στο μεταξύ, σε ζεστό λάδι, τηγανίζετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις τοποθετείτε σε μια πήλινη κατσαρόλα. Έπειτα από μια ώρα βγάζετε τις μελιτζάνες (που θα έχουν βγάλει όλο το νερό) από το στραγγιστήρι και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις τηγανίζετε στο ίδιο λάδι που τηγανίσατε τις πατάτες. Τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε πάνω στις πατάτες. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και σοτάρετε τις πιπεριές, αφού τις έχετε πλύνει, τις έχετε κόψει και τους έχετε αφαιρέσει το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις ανακατεύετε προσεκτικά για να μην αρπάξουν. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε πάνω στις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνετε. Αφαιρείτε λίγο λάδι από το τηγάνι εάν δείτε ότι είναι πολύ και σοτάρετε σε αυτό τα ψιλοκομμένα σκόρδα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτετε τις ντομάτες που έχετε ετοιμάσει. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, προθέτετε αλάτι και ένα κουταλάκι ζάχαρη. Όταν πήξει η σάλτσα, περιχύνετε με αυτή τα λαχανικά. Γαρνίρετε με λεπτές ροδέλες σφιχτοβρασμένου αυγού. Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά, χλιαρά ή και κρύα.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες , Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV