ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ



9 αυγά
150 γρ. ανθότυρο
3 ή 4 ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Ετοιμάζετε μια σάλτσα ντομάτας με τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Την απλώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σπάτε από πάνω 8 αυγά,τοποθετώντας το πρώτο στο κέντρο του σκεύος και τα υπόλοιπα γύρω από αυτό. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 160 °C,μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν μελάτοι. Κόβετε το τυρί σε λωρίδες και τις πανάρετε στο αυγό και στην τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και απλώνετε πάνω από τα αυγά το τυρί. Σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο.


Κύριο Συστατικό : Αυγά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV