ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ



1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σάλτσα για ντιπ:
1/2 φλιτζάνι ελαφριά σόγια σος
1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
1/2 κουταλάκι τσαγιού λιωμένο σκόρδο
1 κουταλιά σούπας καφέ ζάχαρη
1 κουταλάκι τσαγιού λάδι σουσαμιού
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Κόβετε το κοτόπουλο σε λουρίδες 8 x 1εκ. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε 2 δόσεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.Προσθέτετε κι άλλο λάδι αν χρειαστεί.Τα στραγγίζετε σε χαρτοπετσέτες και τα διατηρείτε ζεστά. Ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μικρό μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Την ώρα που θα τα σερβίρετε ρίχνετε μπόλικο πιπέρι από το κοτόπουλο,τα βάζετε σε πιατέλα και τα παρουσιάζετε με τη σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μεξικό
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 20 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV